+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Організація роботи зони відвантаження

Організація роботи зони відвантаження

Як робити відвантаження правильно?

Організація вантажно-розвантажувальних процесів - це невід'ємна частина ланцюжка в логістиці, частина, яка є однією з найбільш важливих, оскільки від цього залежить збереження вантажу. Наприклад, через неправильні вантажні дії товар може деформуватися і зіпсуватися. Також можна зробити помилку в комплектації партій, через що доведеться витратити незапланований час, щоб переукомплектовать партію або переробити документи. Крім цього, не можна виключати можливість крадіжки товару вантажниками і водіями. Якщо на підприємстві немає програми для обліку товару, рідко проводиться інвентаризація і відсутня матеріальна відповідальність, то таке буває часто. Організація роботи складу, а також навантаження і відвантаження допомагає виявити слабкі місця і навести порядок у всьому логістичному процесі.

На етапі завантаження товару розкривається багато помилок, які були допущені на попередніх етапах. Тому потрібно обов'язково дотримуватися необхідних умов і правил, щоб не допустити подальших проблем.

  1. Потрібно правильно і чітко оформити всі документи. Якщо якісь дані в накладній погано читаються, її обов'язково варто передрукувати, так як для водія, який приймає вантаж, - це головний документ в дорозі. Це ж стосується і облікового листа, який служить головним документом для вантажників.
  2. Для нормального ведення вантажно-розвантажувальних робіт потрібно мати налагоджену систему даних (наприклад, «1С», Microsoft Axapta або іншу). Особливо це важливо тоді, коли офіс і склад знаходяться в різних місцях (а це трапляється досить часто). Повірте, реакція водія, який з одного кінця міста приїде з документами в інший для завантаження і тільки тоді дізнається, що деякого товару немає в наявності, буде не найприємнішою.
  3. Важливо мати необхідне обладнання для кожного виду складу. Наприклад, батарея вантажної машини при роботі на вулиці в мороз може набагато швидше розрядитися, ніж при роботі в опалювальному приміщенні. Це і багато іншого потрібно враховувати.

Організація відвантаження з відкритого складу

Важливо організувати управління складом відкритого типу, оскільки досить багато продукції (наприклад, будматеріали, металопрокат) зберігаються не в приміщеннях. Наприклад, варто перевірити чи зробити каналізацію на випадок дощів, продумавши достатню кількість водостоків і грамотно зробивши водовідводи. Це допоможе при відвантаженні товарів восени і навесні.

На зиму потрібно обзавестися спецтехнікою. Також потрібно мати в запасі пісок (не замерзлий), щоб посипати дороги під час ожеледиці.

Варто продумати і освітлення для роботи у вечірній і нічний час. Усі ліхтарі мають працювати на всій території складу, а ліхтарі навантажувачів бути справними.

Організація відвантаження з закритого складу

На будь-якому складі закритого типу на прилеглій території повинна бути стоянка для вантажівок, яким потрібно очікувати. Також потрібно передбачити майданчик для під'їзду, на якій машині буде де розвернутися і маневрувати при необхідності.

На сучасних складах рідко використовуються розсувні ворота. З причини суворих зим на в'їзді обладнані підйомні або висувні ворота на дистанційному управлінні.

Організація відвантаження з інтенсивними оборотами

Тут потрібно, щоб ніхто із співробітників не затримував процес, а навантажувачі працювали швидко і безперервно. Для цього на таких складах зазвичай є начальник зміни або диспетчер - людина, відповідальна за весь процес, яка керує діями кожного учасника вантажно-відвантажувальних робіт. Зв'язок можна підтримувати або за допомогою загальних гучномовців або через переносні рації.

Щоб правильно організувати рух автомобілів, на в'їзді і виїзді з території складу варто встановити шлагбаум або ворота з дистанційним управлінням. Це дозволить швидше обслуговувати кожну машину.

До моменту оформлення всіх документів вантаж повинен вже бути готовий і дозволений до завантаження. Керувати техніко.ю потрібно одній людині, щоб не було плутанини. Коли машина буде завантажена, відповідальний повинен ще раз все перевірити.

На закінчення

Пам'ятайте, що в організації території відвантаження і навантажувальних робіт найголовніше - це відповідальний підхід кожного співробітника і злагоджена робота всього персоналу. Компанія "Акріс Логістик" за весь час своєї роботи змогла домогтися і того, і іншого. Крім того, всі наші склади обладнані необхідною технікою і відповідають усім вимогам.