+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Безпека вантажоперевезень очима логістичного оператора

Безпека вантажоперевезень очима логістичного оператора

Перевезення вантажів - дуже відповідальний бізнес-процес, основна мета якого - доставити ввірені вантажі за місцем призначення у повній цілості.

Безпека, іншими словами, відсутність збитків у процесі організації перевезення - завдання, яке ставить перед собою будь-яка транспортно-логістична компанія, підбираючи найбільш безпечний вид транспортування з урахуванням цілого ряду параметрів, включаючи номенклатуру вантажів та інш. І чим ширше портфоліо послуг компанії, тим більше можливостей убезпечити доставку.

Ризики в транспортуванні вантажів

Ушкодження в процесі транспортування (втрата товарного вигляду або властивостей вантажу), розкрадання - це саме ті ризики, яких доводиться уникати в нашій щоденній діяльності.

Сучасна логістика розпорядженні достатньо широким спектром методів і засобів забезпечення безпеки вантажних перевезень.

У першому випадку - це попередньо відпрацьовані схеми правильної навантаження і розміщення вантажів у транспортному засобі, а також використання всіх можливих сучасних кріпильних елементів, що попереджають рухливість вантажів в дорозі.

У другому - додаткове пломбування (найпоширеніший і не вимагає додаткових витрат спосіб), супровід вантажу озброєною охороною, використання систем супутникового спостереження GPS, застосування сюрвеїрських послуг (залучення незалежних спостерігачів), а також додаткове страхування, як безпосередньо самих вантажів, так і відповідальності експедитора логістичної компанії.

Кожен з цих способів має свої особливості і сфери застосування. Наприклад, залучати дороге супровід озброєної охорони доцільно тільки під час перевезення особливо цінних та підакцизних вантажів, при цьому ризик розкрадання зводиться практично до нуля. Використання систем супутникового контролю за пересуванням транспортного засобу з вантажем стає все більш і більш поширеним способом. Вони дозволяють фіксувати всі планові та непланові зупинки в дорозі, а також в окремих випадках, за наявності спеціальних датчиків, гарантувати неможливість несанкціонованого проникнення в транспортний засіб.

У GEFCO це питання вже давно вирішене на корпоративному рівні, особливо щодо керованого нами парку автомобілів і платформ. За наявності досвіду роботи на ринку більше 60ти років, компанії вдалося створити надійну і перевірену базу партнерів-перевізників, яка забезпечує безпеку перевозяться нами вантажів.

Застосування сюрвеїрських послуг в останні роки стає все більш популярним і досить широко використовується нашою компанією. Участь сюрвейєра у процесах навантаження-вивантаження промислових вантажів, на перевалочних складах найчастіше дисциплінує як залучаються виконавців вантажоперевезення, так і безпосередньо відправників-одержувачів вантажу, змушуючи відповідально ставитися до своїх договірних зобов'язань.

Тому відповідь на питання доцільності використання аутсорсингових компаній або залучення власних ресурсів для забезпечення безпеки вантажоперевезень в більшості випадків залежить від потреб клієнта, від характеру ввірених для перевезення вантажів і наявних в наявності у логістичного провайдера ресурсів.