+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Відповідальність власників складів тимчасового зберігання

Відповідальність власників складів тимчасового зберігання

Складська логістика надає послуги розміщення товару для його зберігання на різних за типом складах, один з яких - тимчасового зберігання.

СТЗ - це так званий тимчасовий "притулок" для вантажу, привезеного з іншої країни, на час оформлення товару митним органом і проведення інших процедур. Як правило, тимчасове зберігання товарів передбачає їх перебування на складі протягом від 24 годин до 2-х місяців. При цьому, співпрацюючи з компанією "Акріс Логістик", у вас буде можливість продовжити оренду приміщення в разі потреби.

Які види складських приміщень надаються логістичними компаніями?

Для своїх партнерів компанія "Акріс Логістик" дає можливість тимчасово зберігати вантаж у Житомирській і Волинській областях на складах:

  • Відкритого типу. Такі приміщення створені для розміщення товарів, які не потребують особливих умов безпеки (наприклад, зберігатися при спеціальній температурі, бути герметично закритими і т.д.). Послуги цього типу сховища надаються як приватним, так і юридичним особам.
  • Закритого типу. Надається для продукції, яка потребує спеціальних умов зберігання (перелік таких товарів регламентується Законодавством України). Це стосується продуктів харчування, кормів, лікарських препаратів і тощо.

Між власником вантажу і власником складу укладається договір відповідального зберігання. Якщо вам потрібні складські послуги для своєї продукції, ви маєте право самі вибрати тип складського приміщення. Якщо ви вибираєте закритий тип СТЗ, потрібно надати логістичної компанії причину вашого вибору і особливі умови, які повинні бути дотримані при розміщенні вантажу.

Які обов'язки у власника СТЗ?

Якщо для контролю митною службою привезених з-за кордону товарів і оформлення документації на них потрібен якийсь час, вантаж відправляють на склад тимчасового зберігання.

Що стосується клієнта, то власник складського приміщення повинен забезпечити відповідні умови для збереження вантажу під час митної перевірки та інших пов'язаних з цим процедур.

Митна служба також висуває власникам складів ряд вимоги. Згідно Митного кодексу (глава 14, ст.104) в обов'язки власника СТЗ входить:

  1. Облаштування складу і створення всіх необхідних умов для контролю вантажу митною службою.
  2. Запобігання вилучення товарів або транспорту зі складу до того, як вони будуть зареєстровані митницею.
  3. Дозвіл митній службі здійснити плановий контроль.
  4. Облік вантажу, якій розміщується на складі, а також надання звітів уповноваженим особам.
  5. Забезпечення захисту СТЗ від незаконного проникнення сторонніх осіб на територію складського приміщення.
  6. Обладнання складу як мінімум двома засобами ідентифікації, один з яких власник СТЗ повинен надати митній службі;
  7. Виконання умов на дозвіл використовувати приміщення, резервуари і майданчики як СТЗ, а також забезпечення уповноваженим особам постійного доступу до продукції і транспортним засобам, що зберігаються на складі.

З приводу документації та законності

Одна з умов для того, щоб ви змогли залишити свій вантаж на обумовлений з власником складу термін, вам потрібно мати необхідні документи про продукцію яку перевезено. Згідно із законом, вантаж можна вивезти зі складу тимчасового зберігання тільки цілою партією, а не частинами.

Чому варто звернутися в "Акріс Логістик"

Ми працюємо на ринку, надаючи складські та логістичні послуги в Житомирі і області, вже більше 5-ти років. Ми пропонуємо власникам вантажів різні за типом склади, в яких є всі необхідні умови для збереження ваших товарів і транспортних засобів. Крім того, ми працюємо відповідно до встановленого законодавства на основі укладеного договору. При необхідності ви можете продовжити термін зберігання вантажу, а також замовити інші послуги логістики.