+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Що таке логістика?

Що таке логістика?

Людина, яка безпосередньо не стикалася з логістикою, не вивчала основ навряд чи зможе дати чітку відповідь на питання «а що таке логістика?». І вже точно, не зможе оцінити важливість логістики у веденні бізнесу.

Але якщо запитати про це у людини, що займається логістикою — вона точно відповість, що це чи не найважливіший аспект у роботі будь-якої компанії. І це зовсім не тому що «кожен кулик хвалить своє болото». І правда, якщо копнути глибше — стане ясно, що найчастіше успіх проектів, навіть майбутнє компанії може залежати від грамотно вибудуваної, продуманої логістики.

Так що ж таке логістика?

Мета логістики: доставити продукцію в певне місце, в певний час, в потрібній кількості, зберігаючи її якість. Саме це визначення мети найпоширеніше. Але логістика — це не просто рух товару з пункту А в пункт Б. Така думка досить поверхово. Логістика — це не тільки переміщення вантажів, найчастіше вона вирішує безліч інших завдань, таких як прийняття до уваги і прорахунок локації, відстані, розташування і навіть вивезення і переробку відходів.

Серед важливих факторів, що входять в логістику:

  • управління замовленнями;
  • складами;
  • перевезеннями;
  • прогнозування;
  • планування;
  • і багато-багато інших.

Наскільки важлива логістика?

Будь то виробничий або маркетинговий проект — його неможливо успішно запустити і реалізувати без підтримки логістики. Хоч сам термін «логістика» з'явився у нас порівняно недавно, сам принцип її був відомий ще середньовічним мореплавцям.

Сьогодні, розвиток глобалізації сприяє зростанню важливості логістики. Адже висока конкуренція змушує виробників відправляти свої товари далеко за межі своєї країни.«Час — гроші». Не варто забувати, що сьогодні час — досить дорогий ресурс. Нескладно порахувати, скільки грошей може втратити компанія через товари, які залежалися на складі. А якщо цей товар швидкозіпсовуваний...

Підсумовуючи, хочеться відзначити: логістика — стратегічно важлива область менеджменту, і якщо хочете змусить бізнес працювати на повну, приносити максимум прибутку — без послуг логістичної компанії не обійтися. А хіба прибуток — це не головна мета будь-якого бізнесу?