+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Що таке дистрибуція та її переваги

Що таке дистрибуція та її переваги

Дотримуючись класичного курсу маркетингу, значення слова «дистрибуція» досить просто - це розподіл продукції до кінцевого споживача. Як показує практика, кінцевих споживачів як і дилерів недостатньо залучити один раз, їх потрібно вміти втримати.

undefined

Погодьтеся, навряд чи знайдеться виробник, який не бажає надійної системим дистрибуції, яка б допомогла йому стати лідером на ринку в регіонах і забезпечила значну перевагу серед конкурентів.

У бізнесі під дистрибуцією мається на увазі усвідомлений вибір виробником певних засобів і методів, які б допомогли йому дістатися до покупця. Якщо ви щось виробляєте - у вас є 2 шляхи для продажу:

  1. напряму;
  2. через дистриб'юторів.

Звичайно, перший варіант теж має місце бути, особливо у високотехнологічних і високоприбуткових галузях. Але для більшості сегментів нашого ринку більш відповідним є другий варіант.

Переваги продажів за допомогою дистриб'юторів

Так які ж переваги насправді має дистрибуція?

Потенціал збуту товарів

Завдяки багаторічному досвіду роботи торгових компаній у створенні ефективних і мічних відносин з кінцевим споживачем дистриб'юторська мережа має дійсно величезний збутовий потенціал. Адже якщо виробник вирішить вибудувати свою власну мережу збуту - він неодмінно зіткнеться з жорсткою конкуренцією між іншими учасниками ринку. І ні до чого іншого крім як до величезних матеріальних втрат це не призведе.

Сервіс

Компанії-дистриб'ютори можуть запропонувати споживачеві значно якісніший і різноманітніщий сервіс, адаптований конкретно під його бажання і потреби. Виробник же, в свою чергу, не має такої кількості ресурсів як дистриб'ютор і намагається дотримуватися жорстких стандартів, які зовсім незручні для споживача.

Логістика

Мережі дистриб'юторів значно оперативніше і якісніше організовують логістичні рішення для своїх клієнтів на відміну від виробників. А це значить що продукція буде доставлена до кінцевого споживача в потрібні терміни в необхідних обсягах. Таким чином існує можливість створювати оперативний запас товару на складах.

Широка географія

Єдиним способом ефективно і оперативно розширити межі поставок і з'явитися на регіональних ринках є дистрибуція.

Зниження цінового тиску

Правильна, продумана дистриб'юторська мережа усуває ціновий тиск на виробника. Все очевидно, чим ширше охоплення ринку - тим менше цінових конфліктів з компаніями-конкурентами.

Висновок: дистрибуція сьогодні є передовим сучасним ефективним способом зв'язати виробника з кінцевим споживачем. Використання цієї мережі здатне вирішити безліч проблем бізнесу. Це зручно не тільки виробникам продукції, але і її споживачам. «АКРІС ЛОГІСТИК» пропонує послугу дистрибуції продуктів харчування. Ми є лідерами в цій сфері завдяки багаторічному досвіду роботи та професійній команді. Звертайтеся до нас - і Ваші клієнти ніколи не залишаться без товарів!