+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Хто такий експедитор і навіщо він потрібен?

Хто такий експедитор і навіщо він потрібен?

Обов'язками експедитора є не тільки супровід вантажу, але також планування і всі моменти організації перевезення.

Якщо заглянути словник то можна побачити що визначення слова «експедитор» виглядає наступним чином: експедитор - агент, завданням якого є організації вантажоперевезень. Часто експедиторами помилково називають людей, які супроводжують вантаж в дорозі. Таких людей скоріше можна назвати кур'єрами. Адже обов'язками експедитора є не тільки супровід вантажу, але також планування і всі моменти організації перевезення.

Експедиційні компанії - установі, які займаються цією організацією.

В основному, керівників підприємств умовно можна поділити на 2 типи: ті, хто не вдається до допомоги експедиторів і ті, хто активно нею користується. Здавалося б, навіщо витрачати зайві кошти на організацію, якщо все можна зробити самостійно. Звичайно, це думка виправдано, коли відстань перевезення не перевищує пари сотень кілометрів. Але коли вантаж потрібно доставити, наприклад, з України до Польщі, тут вже не обійтися без досвіду організації перевезень такого масштабу, адже потрібно врахувати безліч моментів які можуть призвести до зривів термінів поставки вантажу.

Професійний експедитор знає всі «підводні камені», які можуть спливти при перевезенні вантажів як всередині країни, так і за її кордоном. Завдяки наявності досить великої бази перевізників, експедитори індивідуально підходять до кожного замовника і типом перевезення. Так вони можуть домогтися мінімальних витрат на транспортування вантажу і найняти перевіреного перевізника, якому можна довірити товари.

Водночас експедитор - це людина, яка добре розбирається у всіх нормативних документах, необхідних для перевезення. Також професійні експедитори зможуть підготувати необхідні документи і для митної служби. Таким чином, все оформлення супровідних паперів лягає на їхні плечі.

Звісно, оформлення документів можна провести самому, але навіть найменші, здавалося б, незначні помилки і друкарські помилки спричинять за собою значні витрати часу та коштів. Найчастіше простіше і дешевше буде скористатися допомогою фахівців.

Якщо Вам потрібно якісно безпечно, а головне вчасно доставити вантаж - звертайтеся в експедиторські компанії за професійними послугами і заощадьте не тільки час, а й кошти.