+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Де зародилася логістика?

Де зародилася логістика?

Напевно ви не раз чули термін "логістика" або навіть зверталися до компаній, які надають логістичні послуги. Але чи знаєте ви в повноті, що означає цей термін, звідки бере витоки послуга, які завдання вирішувала колись і як трансформувалася в наші дні? Давайте розберемося.

Що означає цей термін?

Слово «логістика» має грецьке походження «logistike» і означає «роздумувати», «розраховувати», «доцільно діяти».

Термін можна розглядати з різних сторін. Найпростіше значення полягає у визначенні її як науки, яка вивчає організацію процесів, при яких виробники (постачальники) доставляють свою продукцію кінцевим споживачам. Це процес також включає зберігання і оборот товарів. Завдяки логістиці, яка не дуже то примітна для звичайної людини, ми як споживачі отримуємо основні блага щоденного вживання.

Куди йдуть корені?

У Стародавньому Римі під цим поняттям на увазі розподіл харчових продуктів. У Візантії її вважали методом організувати військові ресурси та керувати армією.

Так уже склалося, що в більшій мірі логістика мала практичне значення і розвинулася саме через військову справу. На початку нашої ери більшість країн називали логістикою процес управління перевезеннями, забезпечення армії зброєю, планування і постачання всього необхідного для військових, управління запасами продуктів харчування і т.п. Ще на початку XX століття логістика як наука ставилася до військової сфери.

Її принципи та моделі дії активно використовували при Першій і Другій світових війнах. Принципи транспортної логістики використовувалися в перевезенні військ, забезпечення їх зброєю, продуктами харчування та іншими ресурсами. Також вона застосовувалася для матеріально-технічного забезпечення армії США, завдяки чому вдалося добитися чіткої взаємодії військової промисловості, тилових і фронтових складів постачання та транспортних засобів. Після цього логістика через час стала активно використовуватися в сфері сільського господарства, в період розвитку економіки в другій половині XX століття.

Логістика сьогодні

На сьогоднішній день розрізняють складську, транспортну, митнузакупівельнурозподільну і т.д. логістику. Основні цілі всіх цих різновидів діяльності:

  • знизити витрати компанії на реалізацію своєї продукції,
  • забезпечити зберігання товарів і їх безпечну доставку,
  • доставити товар до кінцевого споживача.

З огляду на це абсолютно очевидно, що в логістиці головне - системність. Саме системним підходом і грамотним взаємодією всіх етапів роботи і відрізняється "Акріс Логістик". Наші фахівці мають високу кваліфікацію і чималий досвід роботи, що дозволяє зробити процес співпраці комфортним і результативним. За детальною інформацією звертайтеся до наших менеджерів за вказаними на сайті телефонами.