+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Цифрові карти в логістиці

Цифрові карти в логістиці

Цифрова карта - система моніторингу транспорту в логістиці за допомогою супутникових сигналів. Це автоматизована система управління логістикою, яка дозволяє систематизувати транспорт і процес перевезення.

Основний принцип застосування таких карт - постійне відстежування транспортних засобів в дистанційному режимі, регуляція маршруту і надання звіту про пересування після прибуття в кінцевий пункт.

Для того, щоб здійснити переміщення транспорту по цифровій карті, на нього встановлюється спеціальний навігатор, який відстежує, приймає і передає сигнал. Дані видаються або на карту, або в текстовому поданні.

Завдання цифрових карт в логістиці

Супутникова карта, що застосовується для побудови маршруту, здатна вирішувати такі завдання:

  • Моніторинг та відстеження місцезнаходження транспортного засобу в режимі реального часу. Тут можуть передаватися також такі дані, як швидкість пересування, загальна витрата пального на певну кількість кілометрів, а також загальний стан транспортного засобу. Це дозволяє ще більш точно оптимізувати маршрут і знизити витрати на перевезення;
  • Контроль за графіком прибуття в кінцевий пункт. Маршрут будується за певних точок, проходження яких фіксується. Дані про швидкість дозволяють віддавати водієві вказівки за планом пересування, при якому він зможе досягти кінцевої мети в точний час;
  • Статистика і аналітика. На основі отриманих даних складаються карти маршрутів для майбутніх перевезень, виділяється бюджет на паливо, а також поліпшуються умови перевезень;
  • Безпеку. Якщо транспортний засіб потрапив в ДТП, то за допомогою карти можна передати сигнал про допомогу. Також супутникові карти ефективні, якщо стався угон. Транспорт можна відразу ж відстежити.

Як створити систему логістики з інтерактивними картами?

Інтерактивні карти допомагають створювати оптимальні та дешевші маршрути, що є основним завданням логістики будь-якого підприємства. Технічне обладнання, яке повинно бути присутнім при створенні такої системи, включає в себе:

  • транспортний засіб, в якому налаштована система навігації, присутні всі модулі і супутникові приймачі;
  • приймальний центр, який здійснює аналіз інформації і віддає розпорядження про зміну маршруту;
  • диспетчерська з головним комп'ютером, який веде моніторинг.

Устаткування обов'язково повинно мати чітку систему ієрархії, щоб основні точки моніторингу міг контролювати один головний комп'ютер. Також техніка повинна бути потужною, щоб здійснювати якісний прийом і передачу сигналу.

Головна деталь для застосування цифрових карт в логістиці - GPS-трекер.

Функції GPS-трекера

Основні функції GPS-навігатора полягають в наступному:

  • відстеження місця розташування транспортного засобу, а також швидкості, з якою воно пересувається;
  • можливість підключити датчики цифрового типу. На трекері повинні бути присутніми різні типи входів;
  • отримання даних від головного обладнання та передача їх водієві;
  • збереження карти маршруту на випадок, якщо зв'язок із супутником буде втрачена;
  • активна і безперебійна передача інформації в контрольний центр.

Цифрові карти в логістиці - відмінне рішення не тільки для навігації водія під час перевезень, але і для оптимізації маршрутів пересування, мінімізації витрат і здійснення основних логістичних функцій на підприємстві. Головне - потужне обладнання та професійний контрольно-аналітичний центр, який зможе чітко відстежувати і систематизувати всі дані.