+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

+38(0412)43-43-230 800 75-06-17 - гаряча лінія

Житомирський р-н
Територіальна громада Станишівська
Комплекс будівель і споруд №11, будинок 1

Чим займається відділ логістики?

Чим займається відділ логістики?

Функції логістики полягають в упорядкуванні робочих процесів в тій чи іншій компанії з метою зменшення витрат, підвищення обсягу оборотного капіталу. В результаті, досягається підвищення прибутковості.

Що таке відділ логістики?

Відділ логістики можна віднести до категорії організаційних служб. У числі основних напрямків його діяльності, слід віднести:

  • створення оптимальних маршрутів переміщення товару. Йдеться про постачання і доставку. Ці операції повинні займати як моно менше часу і приводити до найкращому використанню ресурсів;
  • скорочення витрат. Використання наявних обігових коштів має бути ефективним. Отже, це призведе до зменшення витрат. Наприклад, збірні перевезення, це вигідний варіант доставки. Таким чином, товари декількох власників доставляються одним транспортом. Це дозволяє використовувати можливості одного автомобіля з максимальною віддачею. До того ж, це вигідно і для замовником послуг;
  • беспеченіе збереження вантажу. У цьому випадку мова йде про вибір самого безпеки маршруту, використання коштів супутникового стеження і так далі;
  • забезпечення ефективної взаємодії різних відділом компанії. Відділ закупівель та інші відділи повинні працювати за одним алгоритмом. Тільки така синхронність дій може дати можливість використовувати робочий час і робочі ресурси з найбільшою віддачею.

Таким чином логістика, це обов'язковий елемент організації бізнес процесів. Вона є запорукою успішної роботи компанії на ринку і її розвитку.

Значення логістики для клієнтів

Правильна логістика дозволяє організувати бізнес процеси максимально ефективно. Всі ресурси використовуються в повною віддачею. Тому, клієнти отримують доступні ціни і серйозні знижки.

Однак логістика повинна поєднуватися з іншими послугами компанії. Тоді робота фірми в цілому буде вигідна для її клієнтів і прибутковою для неї ж:

  • експедиторські послуги та допомога в оформленні документів дозволить заощадити чимало часу замовника. Це зручно, так як звільняє власника вантажу від складнощів, пов'язаних з документальним супроводом перевезення;
  • складське зберігання. Нерідко вантажі доводиться переміщати з використанням різних видом транспорту, іноді потрібно їх тимчасове розміщення. Тому, складські послуги від компанії з перевезення, це великий бонус для власника вантажу. Вони означають швидку перевантаження товарів і гарантію їх збереження;
  • дистрибуція харчової продукції. Це вигідна послуга для власників точок роздрібної торгівлі. Це дає можливість отримувати гарантовано оригінальні і якісні продукти харчування за вигідними цінами від виробників. А участь в цьому логістичної компанії зробить таку співпрацю зручним і прозорим.

  Таким чином, логістичні послуги дуже різноманітні і зручні. Вони дають можливість грамотно організувати роботу компанії і забезпечити мінімум витрат і високу стабільний прибуток.